Zusammenfassung
Das ätherische Öl von Orangen verschiedener Herkunft hinterläßt nach der Aufarbeitung und Reinigung ein dunkelrotes Öl. Dieser Rückstand enthält Phospholipide. Phosphatidyl-Cholin wurde als die hauptsächlich vorkommende Komponente identifiziert.
Summary
The essential oil obtained from oranges of different origin leaves a dark red oil after purification. The residue holds phospholipids. Phosphatidyl cholin has been identified as the main compound.
References
Gemeinhardt,F., Knobloch,K.: Hoppe-Seyler's Z. Physiol. Chem.358, 1205 (1977)
Gemeinhardt,F.: (in preparation)
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Gemeinhardt, F., Knobloch, K., Ziegler, E. et al. Phosphatidyl cholin as the main phospholipid within essential oil residues from the orange fruit. Z Lebensm Unters Forch 166, 368 (1978). https://doi.org/10.1007/BF01181508
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DOI: https://doi.org/10.1007/BF01181508