Zusammenfassung
Eine nach eigenen Angaben zusammengestellte Aminosäurelösung und eine handelsübliche Lösung (Aminofusin L 600) wurden in Bilanzuntersuchungen an einem einheitlichen Krankengut Frischoperierter miteinander verglichen. Mit der Versuchslösung als einziger Stickstoffquelle konnte im Vergleich zu der handelsüblichen Lösung unter sonst gleichen Bedingungen die postoperative negative Stickstoffbilanz auf die Hälte reduziert werden.
Summary
Two l-amino acid solutions were compared by means of their effect on the nitrogen balance in patients undergoing gastric surgery. The first solution contained essential and non-essential amino acids in a pattern taking into account the results of previous infusion experiments and long-term balance studies in healthy volunteers. The pattern of the second solution (Aminofusin L 600) was in accordance with the requirements for essential amino acids found by Rose in oral feeding experiments, supplemented by glycine and alanine as a source of non-essential nitrogen. With the solution containing the amino acids in a pattern especially developed for parenteral nutrition, the negative nitrogen balance after gastric surgery could be reduced to one half compared with that of the other solution, which was designed using results from oral feeding experiments.
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Mayer, G., Knauff, H.G., Miller, B. et al. Beeinflußbarkeit der Stickstoffbilanz durch eine verschiedene Zusammensetzung parenteral verabreichter Aminosäurelösungen bei Frischoperierten. Klin Wochenschr 47, 1275–1279 (1969). https://doi.org/10.1007/BF01487555
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DOI: https://doi.org/10.1007/BF01487555