Skip to main content
Log in

Einfluß von Rotbarschöl und Cocosfett auf die Lipide und Fettsäurezusammensetzung der Leber und Milz bei Ratten

  • Originalarbeiten
  • Published:
Zeitschrift für Ernährungswissenschaft Aims and scope Submit manuscript

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatur

  1. Bragdon, J. H., R. S. Gordon, J. clin. Invest.37, 574 (1958).

    Article  CAS  Google Scholar 

  2. Dam, H., P. F. Engel, Acta physiol. scand.42, 28 (1958).

    Article  CAS  Google Scholar 

  3. Farquhar, J. W., R. C. Gross, R. M. Wagner, G. M. Reaven, J. Lip. Res.6, 119 (1965).

    CAS  Google Scholar 

  4. Gross, R. C., E. H. Eigenbrod, J. W. Farquhar, J. Lip. Res.8, 114 (1967).

    CAS  Google Scholar 

  5. Havel, R. J., J. M. Felts, Ch. M. van Dyne, J. Lip. Res.3, 297 (1962).

    CAS  Google Scholar 

  6. Jansen, G. R., C. F. Hutchison, M. E. Zanetti, Biochem. J.99, 323 (1966).

    Article  CAS  Google Scholar 

  7. Kirschman, J. C., J. G. Coniglio, Arch. Biochem. Biophys.93, 297 (1961).

    Article  CAS  Google Scholar 

  8. Klenk, E., K. Oette, J. Köhler, H. Schöll, Z. physiol. Chem.323, 270 (1961).

    Article  CAS  Google Scholar 

  9. Lang, K. W. V. Reimold, Z. Ernährungswiss.10, 137 (1970).

    Article  CAS  Google Scholar 

  10. Mead, J. G. Steinberg, D. R. Howton, J. Biol. Chem.205, 683 (1953).

    CAS  Google Scholar 

  11. Mohrhauer, H., R. T. Holman, J. Amer. Oil Chem. Soc.42, 639 (1965).

    Article  CAS  Google Scholar 

  12. Pihl, A., K. Bloch, H. S. Anker, J. Biol. Chem.183, 441 (1950).

    CAS  Google Scholar 

  13. Reimold, W. V., K. Lang, Z. Ernährungswiss.10, 145 (1970).

    Article  CAS  Google Scholar 

  14. Schlenk, H., D. S. Sand, J. L. Gellerman, Biochem. Biophys. Acta187, 201 (1969).

    Article  CAS  Google Scholar 

  15. Stein, Y., B. Shapiro, Amer. J. Physiol.196, 1238 (1959).

    CAS  Google Scholar 

  16. Stein, Y., B. Shapiro, J. Lip. Res.1, 326 (1960).

    CAS  Google Scholar 

  17. Stein, Y., A. Tiez, B. Shapiro, Biochim. Biophys. Acta (Amst)26, 286 (1957).

    Article  CAS  Google Scholar 

  18. Swell, L., M. D. Law, Proc. Soc. exp. Biol. Med.124, 739 (1967).

    Article  CAS  Google Scholar 

  19. Van den Bosch, J. E. Evrard, A. Billian, J. V. Jossens, D. E. Somer, J. exp. Med.114, 1035 (1965).

    Article  Google Scholar 

  20. Witting, L. A., C. C. Harvey, B. Century, M. K. Horwitt, J. Lip. Res.2, 412 (1961).

    CAS  Google Scholar 

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Dem Margarine-Institut für gesunde Ernährung, Hamburg, danken wir für die gewährung eines Stipendiums.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Reimold, W.V., Lang, K. Einfluß von Rotbarschöl und Cocosfett auf die Lipide und Fettsäurezusammensetzung der Leber und Milz bei Ratten. Z Ernährungswiss 10, 308–324 (1971). https://doi.org/10.1007/BF02026808

Download citation

  • Received:

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF02026808

Navigation