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    Electronic Resource
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    Springer
    Fresenius' Zeitschrift für analytische Chemie 310 (1982), S. 423-426 
    ISSN: 1618-2650
    Keywords: Best. von Wasser in Ameisensäure, Essigsäure, Carbonsäuren ; Volumetrie ; Karl Fischer-Reagentien ohne Pyridin
    Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics: Chemistry and Pharmacology
    Description / Table of Contents: Zusammenfassung In den meisten Carbonsäuren verläuft die Wasserbestimmung störungsfrei. Ameisensäure neigt stark zur Veresterung, Essigsäure und einige andere Säuren nur bei größeren Einwaagen. Die Veresterung kann durch die Registrierung des Titrationsverlaufs nachgewiesen werden. Durch die graphische Auswertung der Titrationskurven wird der tatsächliche Wassergehalt ermittelt.
    Notes: Summary In most carboxylic acids water can be determined without any interferences. Esterification is strong with formic acid, while acetic acid and other acids tend to get esterified only at higher concentrations. Automatic registration during the titration process allows to determine esterification. The true water content is obtained by graphic evaluation of the titration curves.
    Type of Medium: Electronic Resource
    Library Location Call Number Volume/Issue/Year Availability
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