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    ISSN: 1438-2385
    Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition Technology
    Description / Table of Contents: Summary In casein-containing agarose gels, pepsin and chymosin form radial diffusion zones; the diameters of these zones show rectilinear correlations with the logarithm of the enzyme concentration at constant time. The sensitivity for both enzymes is below 1 μg. Addition of the inhibitor pepstatin A to these enzymes causes a reduction of the diameters of the diffusion zones, with large differences for both the enzymes. With this procedure, the pepsin/chymosin ratio in rennet preparations was assayed with an accuracy of ±5%. Identification of the inhibitors allows the determination of amounts in the namomole range. This method is a simple technique for the evaluation of proteinases and their inhibitors in screening systems.
    Notes: Zusammenfassung In caseinhaltigen Agarosegelen erzeugen sowohl Pepsin wie Chymosin radiale Diffusionszonen, deren Durchmesser bei gegebener Zeit dem Logarithmus der Enzymmenge proportional ist. Die Bestimmungsgrenze liegt für beide Enzyme unter 1 μg. Bei Zugabe des Inhibitors Pepstatin A zu den Proteinasepräparaten werden die Diffusionszonen beider Proteinasen verkleinert, aber in unterschiedlichem Ausmaße. Auf dieser Basis kann in technischen Labpräparaten das Mengenverhältnis Pepsin/Chymosin mit einer Genauigkeit von ±5% bestimmt werden. Bei Umkehr der Reaktion zum Nachweis des Inhibitors sind Mengen im Bereich von 10−9 Mol sicher erfaßbar. Die Methodik ist verallgemeinerungsfähig als Screening-Test für Proteinaseinhibitoren.
    Type of Medium: Electronic Resource
    Library Location Call Number Volume/Issue/Year Availability
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