ISSN:
1432-1076
Source:
Springer Online Journal Archives 1860-2000
Topics:
Medicine
Description / Table of Contents:
Summary The aerobic and anaerobic cultivation of Bacterium bifidum-Tissier in Tomarelli-solution produces L-lactic acid in different sugars. No lactic acid production was observed in sugar alcohols. The maximum lactic acid concentration was more than 20 mMol per liter after 14 days incubation at 37°C. The highest lactic acid production was observed with 2% maltose in aerobic condition, whereas 2% lactose gave us the highest concentration in the anaerobic state. Quantitative lactic acid determinations are recommended in stead of acid titrations for classification of mikroorganisms.
Notes:
Zusammenfassung Bacterium bifidum-Tissier bildet bei aerober und anaerober Züchtung in Tomarelli-Lösung aus verschiedenen Zuckern L-Milchsäure. Aus Zuckeralkoholen wird keine Milchsäure gebildet. Die höchste von uns gemessene Milchsäurekonzentration betrug nach 14 Tagen bei 37° über 20 mMol/l (aerob in Gegenwart von 2% Maltose, anaerob in Gegenwart von 2% Lactose). Quantitative Milchsäurebestimmungen an Stelle von Säuretitrationen zur Testung von Mikroorganismen werden empfohlen.
Type of Medium:
Electronic Resource
URL:
http://dx.doi.org/10.1007/BF00447507