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    Digitale Medien
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    Springer
    Colloid & polymer science 222 (1968), S. 143-148 
    ISSN: 1435-1536
    Quelle: Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Thema: Chemie und Pharmazie , Maschinenbau
    Beschreibung / Inhaltsverzeichnis: Zusammenfassung Adsorptionsisothermen an mehrkomponentigen Oberflächen wurden mit Hilfe der statistischen Thermodynamik berechnet. Auf Grund eingehender Untersuchungen konnte eine neue analytische Methode vorgeschlagen werden, um die WerteA mi undC i der BET-Gleichung für jede Komponente aus den Adsorptionsisothermen im Bereich niedriger relativer Drücke (〈 0,1) zu bestimmen. Die Methode wurde am System Protein-Wasser überprüft. Sie erklärt die experimentellen Daten recht befriedigend.
    Notizen: Summary Composite adsorption isotherms were numerically calculated using the conclusion of statistical thermodynamics of adsorption by a multicomponent surface (1). Usual BET plot of the calculated composite isotherms deviates from a straight line at relative vapor pressure less than 0.1. An apparent monolayer valueA ma which is obtained from the straight portion of BET plot is almost equal to the sum of each monolayer value∑A mi , when each adsorption energy factorC i ⩾10. From these examinations, a new analytical method is proposed which determines theA mi 's andC i 's of each component by an analysis of the low pressure region of an isotherm. This method is applied to the experimental adsorption isotherms of various proteinwater systems, and it explains the experimental data quite satisfactorily.
    Materialart: Digitale Medien
    Bibliothek Standort Signatur Band/Heft/Jahr Verfügbarkeit
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