Library

Your email was sent successfully. Check your inbox.

An error occurred while sending the email. Please try again.

Proceed reservation?

Export
  • 1
    Electronic Resource
    Electronic Resource
    Springer
    Journal of molecular medicine 48 (1970), S. 795-800 
    ISSN: 1432-1440
    Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics: Medicine
    Description / Table of Contents: Summary The following 3 amino-acid-patterns are used for parenteral infusion and their compatibility and biological values were studied on 3 healthy test persons: 1. the so called Rose-pattern (R), 2. the Knauff-Braun-pattern (KB), and 3. a pattern corresponding to a definite mixture of potatoe and egg (EK). In all experiments the results of the clinical-chemical tests during the whole period of application were within normal range. The biological value of the “Rose-pattern” was found to be lower than that of the two other amino acid-patterns, which were almost equal. With respect to their compatibility and biological value the aminoacid-pattern KB and EK are proper to parenteral nutrition.
    Notes: Zusammenfassung Folgende 3 Aminosäure-Muster wurden als Infusionslösungen auf ihre Verträglichkeit und biologische Wertigkeit an 3 gesunden Versuchs-personen untersucht: 1. das sog. „Rose-Muster“ (R), 2. das Muster nach Knauff (KB) und 3. ein Muster, das einer bestimmten Kartoffel-Ei-Kombination (EK) entspricht. Bei allen Versuchen bleiben die klinisch-chemischen Werte während der gesamten Versuchsdauer im Normalbereich. Die biologische Wertigkeit des „Rose-Musters“ ist die niedrigste, die der beiden anderen Muster nahezu gleich. Hinsichtlich ihrer Verträglichkeit und biologischen Wertigkeit sind die Aminosäure-Muster KB und EK für die parenterale Ernährung am geeignetsten.
    Type of Medium: Electronic Resource
    Library Location Call Number Volume/Issue/Year Availability
    BibTip Others were also interested in ...
Close ⊗
This website uses cookies and the analysis tool Matomo. More information can be found here...