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    Electronic Resource
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    Weinheim : Wiley-Blackwell
    Angewandte Makromolekulare Chemie 135 (1985), S. 11-20 
    ISSN: 0003-3146
    Keywords: Chemistry ; Polymer and Materials Science
    Source: Wiley InterScience Backfile Collection 1832-2000
    Topics: Chemistry and Pharmacology , Physics
    Description / Table of Contents: Pfropfcopolymere von sechs Getreidestärken mit Polyacrylnitril wurden hergestellt und untersucht. Molekulargewichte, Pfropfhäufigkeiten und Absorptionsfähigkeiten der verseiften Produkte waren fast unabhängig von der Herkunft der granularen Stärke. Pfropfgrad und Pfropfausbeute der Pfropfcopolymeren aus gelatinierten Stärken waren fast die gleichen wie diejenigen der granularen Getreidestärken. Jedoch waren die Molekulargewichte und damit auch die Pfropfhäufigkeiten der Copolymeren aus gelatinierter Stärke um das fünffache erhöht, und die Absorptionsfähigkeit hatte sich verdoppelt. Die Einflüsse von Initiator- und Monomerkonzentration und von der Verdünnung werden diskutiert.
    Notes: Graft copolymers of six cereal starches with polyacrylonitrile have been prepared and investigated. The molecular weights, the frequencies of grafting and the absorbencies of the saponified products are almost independent of the source of granular starches. The percent yield and percent add-on of graft copolymers from gelatinized starches are almost the same as those from granular cereal starches. However, their molecular weights, corresponding frequency of gelatinized starch graft copolymers have increased five times, while absorbency is doubled. The effects of initiator monomer concentration, and of dilution are discussed.
    Additional Material: 6 Tab.
    Type of Medium: Electronic Resource
    Library Location Call Number Volume/Issue/Year Availability
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