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    Electronic Resource
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    Springer
    Journal of thermal analysis and calorimetry 36 (1990), S. 617-628 
    ISSN: 1572-8943
    Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics: Chemistry and Pharmacology
    Description / Table of Contents: Zusammenfassung In einer Massepolymerisation bei 70°C wurden unter Anwendung von 0.2% Benzoylperoxid als Initiator fünf Kopolymerproben mit jeweils unterschiedlichen Molenbrüchen von Methylmethacrylat (MMA) bzw. 2-Ethylhexylmethacrylat (EHMA) hergestellt. Die Zusammensetzung der Kopolymere wurde mittels1H-NMR Spektroskopie ermittelt. Das Molekülgewicht der Kopolymere wurde durch Gel-Permeations-Chromatographic und Viskositätsmessungen bestimmt. Zur Ermittlung der Aktivierungsenergie für die Degradation der Kopolymere wurden thermogravimetrische Untersuchungen angestellt. Für den Masseverlust der Kopolymere wurden je 2 bis 4 Reaktionsschritte beobachtet. Bei steigendem EHMA-Gehalt konnte ein Abnehmen der thermischen Stabilität festgestellt werden.
    Notes: Abstract Five copolymer samples containing different mole fractions of methyl methacrylate (MMA) and 2-ethylhexyl methacrylate (EHMA) were prepared by bulk polymerisation at 70°C using 0.2% benzoyl peroxide as an initiator. The copolymer composition was determined by1H NMR spectroscopy. Molecular weight of copolymers was determined by gel permeation chromatography and viscosity measurements. Thermogravimetric experiments were conducted to evaluate activation energy for the degradation of copolymers. Two to four reaction stages for the weight loss were observed in the copolymers. A decrease in thermal stability was observed by an increase in EHMA content.
    Type of Medium: Electronic Resource
    Library Location Call Number Volume/Issue/Year Availability
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