Library

Your email was sent successfully. Check your inbox.

An error occurred while sending the email. Please try again.

Proceed reservation?

Export
  • 1
    Electronic Resource
    Electronic Resource
    Springer
    European food research and technology 185 (1987), S. 185-187 
    ISSN: 1438-2385
    Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition Technology
    Description / Table of Contents: Summary All of the essential technological means of treating grapes, must and wine were examined systematically. The main reasons for the differences in the arsenic (As) content of rosé and red wines are explained. In this study a relationship has been found between the As level and the wine-making technique. Rosé wines contain more As than red wines because they require a shorter period of contact with the skins. In order to prove this, the average values for the rosé and red wine samples from the same winery were compared.
    Notes: Zusammenfassung Durch systematische Überprüfung aller wesentlichen kellertechnischen Schritte der Most- und Weinbehandlung wurden die Hauptursachen der großen Unterschiede im Arsengehalt von Weinen aufgeklärt. Dieser vermindert sich schon beim ersten Abstich nach der Gärung und weiterhin durch die Entfernung der Trübstoffe. Bei starkstreuenden Gehalten zeigte sich, daß die Rotweine geringere Werte als die Roséweine aufwiesen. Außerdem unterschieden sich vergleichbare Weine aus verschiedenen Betrieben deutlich im Arsengehalt.
    Type of Medium: Electronic Resource
    Library Location Call Number Volume/Issue/Year Availability
    BibTip Others were also interested in ...
Close ⊗
This website uses cookies and the analysis tool Matomo. More information can be found here...