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    ISSN: 1438-2385
    Source: Springer Online Journal Archives 1860-2000
    Topics: Process Engineering, Biotechnology, Nutrition Technology
    Description / Table of Contents: Summary Acetone powders derived from Golden Delicious apples stored under controlled atmosphere (CA) at 3–4 °C for a total period of 236 days and Cox's Orange Pippin (Cox) apples stored in air at 17 °C for a total period of 70 days were used as sources for estimation of esterase activity and zymogram patterns. For Golden Delicious apples, esterase activity remained constant until the 152nd day of storage, after which it decreased. For Cox apples, it remained constant for 39 days then increased. In both varieties, although stored unter extremely different conditions, the zymograms remained constant. Characterization of esterase by incubating with di-isopropyl-fluorophosphate (DFP) (10−4 M) andp-chloromercuribenzoate (PCMB) (10−3 M) for 24 h, indicated that esterase systems in Golden Delicious apples were more susceptible to inhibition by DFP than those of Cox apples. Conversely PCMB had a greater effect on Cox esterase systems than on Golden Delicious.
    Notes: Zusammenfassung Acetonpulver von „Golden Delicious”-Äpfeln, die in kontrollierter Atmosphäre bei 3–4 °C 236 Tage gelagert wurden, und von „Cox's Orange Pippin” (Cox)-Äpfeln, die in Luft bei 17°C 70 Tage gelagert wurden, dienten zur Bestimmung der Esterase-Aktivität und für die Zymogramme. Die „Golden Delicious”-Esterase-aktivität blieb bis zum 152. Tag der Lagerung konstant und nahm dann ab. Die „Cox”-Esterase-aktivität blieb 39 Tage konstant und stieg danach an. Die Zymogramme beider Äpfelsorten wiesen während der Lagerung keine Veränderungen auf, ungeachtet der wesentlich ungleichen Lagerungsbedingungen. Eine Incubation mit Di-isopropyl-fluorophosphat (DFP, 10−4 mol/1) und mit p-Chlormercuribenzoat (PCMB, 10−3 mol/1) zeigte, daß „Golden Delicious”-Esterase gegenüber DFP-Hemmung empfindlicher ist als „Cox”. Hinsichtlich der PCMB-Hemmung zeigte sich gerade das Umgekehrte.
    Type of Medium: Electronic Resource
    Library Location Call Number Volume/Issue/Year Availability
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